Βιογραφικό

Κάπου εκεί στην ώριμη εφηβεία, εκεί που όλοι αναζητούμε τις προτιμήσεις και την κλίση μας, ο Νίκος Βερναρδής άγγιξε για πρώτη φορά τα decks, όχι τόσο για βιοπορισμό, αλλά για ικανοποίηση μιας εσωτερικής ανάγκης που λεγόταν, επαφή με την μουσική. Σε μια εποχή με δυσεύρετες πηγές, επέλεξε να παρουσιάζει στo κοινό του, που ήταν θαμώνες των τότε discotheques, mainstream επιτυχίες της τότε εποχής, του 1970, αλλά και δημιουργίες πιο ψαγμένες και πιο ιδιαίτερες, από λιγότερο γνωστούς καλλιτέχνες, υπηρετώντας όμως, πάντοτε πιστά το είδος της Soul και Funky μουσικής. Και μπορεί κάποια στιγμή να διακόπηκε η επαφή με τα decks, δεν διακόπηκε όμως ποτέ η επιθυμία για στενή ενασχόληση και ενημέρωση για την μουσική, εμπλουτίζοντας τον ορίζοντα με γαλλικές παραγωγές, που αποτελούν μια ολόκληρη σχολή από μόνες τους,  και καταλήγοντας στον πολύχρωμο πλανήτη της Latin μουσικής.

Και λέμε πλανήτη γιατί αυτό το είδος είναι μια τεράστια ομπρέλα, που κάτω από αυτή χωρούν αμέτρητα είδη και ακούσματα, τα οποία λειτουργούν, άλλοτε αυτόνομα και άλλοτε αναμεμιγμένα μεταξύ τους, δημιουργώντας ανεξάντλητους περίτεχνους συνδυασμούς και συνθέσεις.

Αυτή άλλωστε είναι και η ομορφιά της Latin μουσικής, στην οποία έχει αφιερωθεί πλέον ολόψυχα, είτε μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής “Havana Magic Nights”, είτε δημιουργώντας θεματικές βραδιές διασκέδασης με γενικό τίτλο “Cuban Lounge Nights”.

Η εκπομπή Havana Magic Nights, παίζει στο Analog Radio κάθε Δευτέρα 19.00 με 20.00.
Άκουσέ τον εδώ:

Click and Listen Now