Post Image

Η Barbra Streisand γεννήθηκε στο Brooklyn της Νέας Υόρκης στις 24 Απρίλη του 1942 και μπορεί να έχει βάλει το λιθαράκι της στην Pop Koυλτούρα αλλα μεγάλωσε ταπεινά μιας και ο πατέρας της ήταν καθηγητής γυμνασίου και η μητέρα της σχολική γραμματέας.

Χάνοντας τον πατέρα της απο επιληψία πριν από τα πρώτα γενέθλιά της, ένιωσε μια βαθιά ανάγκη να ξεφύγει από τις οικονομικές δυσκολίες που προέκυψαν, ωστέ να βρει μια καλύτερη ζωή. Όταν έφτασε 13 ετών, ηχογραφεί το πρώτο της demo με τη βοήθεια της μητέρας της, η οποία ήταν και σοπράνο εκτός απο σχολική γραμματέας… Αφού κέρδισε έναν διαγωνισμό ταλέντων σε ένα νυχτερινό gay club, ”έκοψε” το δεύτερο “a” στο όνομά της και απο Barbara έγινε Barbra Streisand.

Barbra-Streisand-1-696x356

Η Barbra Streisand είναι μία από τις πιο επιτυχημένες καλλιτέχνες στη μοντέρνα ιστορία της καλλιτεχνικής βιομηχανίας με πωλήσεις πάνω από 71,5 εκατομμύρια δίσκους στις Ηνωμένες Πολιτείες και 140 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Είναι η μεγαλύτερη σε πωλήσεις γυναίκα καλλιτέχνης στη λίστα των «Μεγαλύτερων σε Πωλήσεις Καλλιτεχνών» , η μόνη γυναίκα που βρίσκεται μέσα στο Top 10 και η μόνη καλλιτέχνης εκτός της σκηνής του ροκ. Μαζί με τον Frank Sinatra, τη Cher και τη Shirley Jones, μοιράζεται τη διάκριση να έχει βραβευτεί με Όσκαρ υποκριτικής και να έχει φτάσει στην κορυφή του αμερικανικού «Billboard Hot 100». Κατέχει το ρεκόρ για τους περισσότερους δίσκους στο Top 10 από όλες τις γυναίκες καλλιτέχνες, συνολικά 32 από το 1963. Συγκεντρωτικά έχει 51 χρυσούς δίσκους, 30 πλατινένιους και 13 πολυπλατινένιους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

                   Το παρακάτω τραγούδι είναι αδιαμφισβήτητα το κορυφαίο της..

Share in
Tagged in