Post Image

Το «Time Waits For No One» ήταν αρχικά μέρος του soundtrack για το μιούζικαλ «Time», που είχε ανέβει στο West End το 1986. Στην έκδοση που είχε κυκλοφορήσει τότε, τον σταρ των Queen συνόδευαν φωνητικά. Ωστόσο ήρθε στην επιφάνεια μια πρώιμη πρόβα με πιάνο για το τραγούδι, με διαφορετικά φωνητικά αυτή τη φορά, το οποίο κυκλοφόρησε στις 20/6/2019.

Το τραγούδι έγραψε ο Ντέιβ Κλαρκ, από το συγκρότημα Dave Clark Five της δεκαετίας του ’60, που ένιωσε πως το ντέμο είχε μια ποιότητα, η οποία έλειπε από την τελική εκδοχή. «Όταν το ηχογραφήσαμε για πρώτη φορά, πήγα στο Abbey Road και το προβάραμε απλώς με τον Φρέντι Μέρκιουρι και ένα πιάνο. Ανατρίχιασα, ήταν μαγικό. Μετά αρχίσαμε να ηχογραφούμε το κομμάτι και προσθέσαμε 18 tracks από φωνητικά, κάτι που δεν είχε ξαναγίνει ποτέ στο Abbey Road. Ήταν φανταστικό αλλά εγώ ένιωθα ακόμη πως υπήρχε κάτι στην αρχική πρόβα», εξήγησε ο ίδιος.

Μετά από μια δεκαετία αναζήτησης, ο Ντέιβ Κλαρκ βρήκε τελικά το συγκεκριμένο ντέμο το 2017. Αφού απομόνωσε την φωνή του Φρέντι Μέρκιουρι, το πήγε στον Μάικ Μόραν για να ηχογραφήσει ένα νέο κομμάτι με πιάνο. «Ανατρίχιασαν όπως την πρώτη φορά που το άκουσα», σχολίασε ο Ντέιβ Κλαρκ. Ο Ντέιβ Κλαρκ με τον Φρέντι Μέρκιουρι γνωρίστηκαν στα παρασκήνια μιας συναυλίας των Queen στο Hyde Park του Λονδίνου το 1976 και παρέμειναν στενοί φίλοι μέχρι τον θάνατο του τραγουδιστή το 1991. Ο Κλαρκ ήταν μόνος του στο υπνοδωμάτιο με τον Φρέντι όταν έφυγε ξαφνικά από τη ζωή. «Ο γιατρός ήταν εκεί πριν από μισή ώρα και είχε πει πως έχει μερικές ημέρες ακόμη, οπότε δεν περιμέναμε να πεθάνει τόσο γρήγορα», είπε ο Κλαρκ σε συνέντευξή του στη Daily Mail το 2011. «Ο Φρέντι είχε δοκιμάσει τα πάντα. Του έφερναν αεροπορικώς νέα φάρμακα από την Αμερική. Είχε πει πως η επόμενη γενιά θα ήταν εκείνη που θα νικούσε το AIDS. Το θλιβερό είναι πως αν όλο αυτό γινόταν 12 μήνες αργότερα, μπορεί να ήταν καλά με τον συνδυασμό των τότε νέων φαρμάκων», σημείωσε.

Share in
Tagged in